Lapland

Het mooiste stukje natuur van Finland, vind je in Fins Lapland. Je vind hier veel ongerepte landschappen, ideaal voor avonturiers. Van hoge bergen, groene bossen, meren en canyons, je ziet het hier allemaal.

Er zijn veel verschillende activiteiten te doen in dit ruige landschap. Je kunt gaan wandelen door de schitterende natuur, skiën, snowboarden of langlaufen in sneeuwzeker gebieden, en wat denk je van een sneeuwscooter tocht of met een huskyslee Touren?!

Lapland is het land van de Sami, een volk dat hier leeft samen met de bekende rendieren. Ze gebruiken de rendieren voor vervoer, voor de huiden, melk en als werkdier.

De beste tijd om naar Lapland te gaan is van december tot half april. Lapland is een echt sprookje in de winter. Het is een witte, sneeuw wereld, wel koud maar het is prachtig. Helemaal als het noorderlicht zich ook nog laat zien samen met een heldere sterrenhemel!

In september en maart kun je ook het noorderlicht zien. De temperaturen zijn dan wat hoger en de omgeving nog niet helemaal besneeuwd. Voor degene die niet van kou houden, is dit de ideale reistijd naar Lapland.

Het noorderlicht kan zich laten zien wanneer het donker is, en er genoeg zonnewinddeeltjes in de atmosfeer terecht komen. Wanneer je in een niet besneeuwd landschap het noorderlicht kunt zien is het vaak heel bijzonder. Wanneer je bij een meer bent kun je de weerspiegeling hiervan ook nog eens mooi waarnemen.

Ook zin gekregen in een reis naar Lapland?! Boek dan snel!